Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Pan Bagna - Bröd som badar

Publicerat måndag 7 augusti 2006 kl 16.12

  • 4 tomater
  • 1 scharlottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • Bröd, typ ciabatta

Tärna tomater och scharlottenlök. Marinera med olivolja, salt, peppar och vitvinsvinäger. Skär brödet itu, lägg på tomatröran och det av påläggen du önskar.

Tonfiskröra

  • 100 g tonfisk
  • 2 dl majonnäs
  • 20 g kapris
  • 2 kokta ägg

Blanda ihop och toppa med en dillkvist.

Lax och löjromscréme

  • Gravad lax
  • 100 g löjrom
  • 2 dl creme fraiche
  • En halv citron
  • Salt och peppar

Rör ihop cremen och klicka på den på laxskivorna.

Fläskfilé med olivtapenade

  • 200 g fläskfilé
  • Svarta oliver
  • Vitlök
  • Sardeller
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Stek fläskfilén i smör och salta och peppra. När den fått yta sätter du in den i ugnen på 175 grader i 15 minuter, så att den blir nästan genomstekt (ska vara lite rosa mitt i). Låt fläskfilén vila i minst en kvart. Gör så länge tapenaden, mixa ihop alla ingredienser och lägg den sedan över tunna skivor av fläskfilén.

Pan bagna blir godast om man låter den vila 2-3 timmar innan man äter den, så att brödet får suga upp all vätska i tomatröran.

Dricktips:

Panaché

Fransk dryck som är hälften öl, hälften limonade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".