Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Den andra programtimmen

Julkaistu fredag 3 april 2009 kl 18.25

Stockholms trängselskatt initierar till diskussion i Helsingfors

Enligt en färsk utredning kommer fordonstrafiken att öka med 25% fram till 2017 i Helsingfors. Med trängselavgifter kan fordonstrafiken minska med upp till hälften enligt Finlands Kommunikationsministerium. Ledande politiker är dock inte eniga om trängselskatten.

Oljeolycka i Åbo skärgård

Sanering i skärgården kräver bra utrustning.Vid marinens depå i Skinnarvik på Kimitoön finns högklassig oljebekämpningsutrustning. Delar av utrustningen har nyligen förnyats och sammanlagt finns det i Skinnarvik nu 450 meter oljebommar.

Språklagen ska följas kräver SFP

Svenska folkpartiet kräver åtgärder av den finska regeringen för att myndigheterna bättre än hittills ska följa språklagen. Exempelvis finns det tjänstemän som anser att det inte behövs service på båda språken.

Isarna lossnar i Bottenviken

Våren närmar sig fort och isarna lossnar. På sjöräddningscentralen i Åbo följer man med isläget i samband med regelbundna patrullflygningar över Skärgårdshavet.

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".