Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sisu på svenska är SR Sisuradios program, som är en brobyggare mot det finländska i Sverige. Programmet...

Den andra programtimmen

Julkaistu fredag 17 april 2009 kl 19.00


Musik från Svenskfinland

En gång i månaden sänder vi ett musikprogram om finlandssvensk musik. Radio Vegas musikproducent Bengt Bergqvists populära program Tonträff repriseras i Sisuradios finlandssvenska program. Denna gång får vi bland annat höra ett musikstycke på Houtskärs dialekt.

Flera vindkraftverk byggs i Hangö

Invånarna i Koverhars område är inte helt övertygade om vindkraftsbygget.

En vindkraftpark bestående av 5-6 vindkraftverk planeras på Koverhars område i Hangö. Häromdagen ordnades ett infotillfälle för allmänheten. Just nu har man kommit till det stadiet i planläggningen då ett program för miljökonsekvensbedömningen har lanserats.

Gudstjänsterna i Finlands kyrkor är tråkiga

Prästerna i Finland borde vara oroliga för att det bara sitter två människor i högmässan på söndagar. Den kritiken kommer nu från prästernas egna led! Prästen Maria Sundblom oroade sig i Kyrkpressen nyligen för att folk är intresserade av dop, konfirmation och vigslar i kyrkan - men inte av den vanliga gudstjänsten.

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".