Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

25.4.

Julkaistu torsdag 23 april 2009 kl 18.36

Mumintrollet Riko Eklundh berättar om teatern

Vi skall dyka in i teaterns värld. Denna gång går vi dit med skådesspelaren Riko Eklundh som har spelat bland annat mumintrollets roll. Han säger att den svenska teatern i Finland är viktig för den finlandssvenska minoriteten i landet. Minoriteterna måste vara kulturellt aktiva för att de skall bibehålla sin status i samhället.

DEN ANDRA TIMMEN

Finland tänker skärpa reglerna för invandring.

Samlingspartiet i Finland ställer större krav på migrationsminister Astrid Thors (Sfp). Framför allt vill man skärpa reglerna för familjeåterförening. - Vi har en arbetsgrupp som drar upp linjerna för vår utlänningspolitik, säger ordföranden för Samlingspartiets riksdagsgrupp Pekka Ravi.

Svenska kulturfonden i Finland vill stödja svenskpråkig vård.

Missnöjet med att inte få vård på svenska gror bland den svenskspråkiga befolkningen i Finland. Kulturfonden vill nu råda bot på problemet och utreder vilka möjligheter det finns att stödja den svenskspråkiga vårdverksamheten.

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".