Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Den andra programtimmen

Julkaistu fredag 22 maj 2009 kl 22.00

Åländska studenter väljer hellre Sverige före Finland för fortsatta studier
Orsaken är att det är lättare att komma in och studera i Sverige. De flesta skolbarn på Åland vill ändå studera finska i skolan och bli tvåspråkiga. Tre sakkunniga personer från Åland debatterade om ämnet i YLE:s Radio Vega.

Den omtyckta prästen lämnar Kimito

Kyrkoherde Margareta Puiras lämnar prästgården i Dragsfjärd och jobbet i Kimitoöns församling efter drygt sju år. Istället tar hon itu med personalvårdsfrågor inom Borgå stift. Margareta Puiras är inte någon vanlig präst. Hon var mentalvårdare i 20 år, aktiv kommunalpolitiker i Ekenäs och strejkledare i sjukvårdsstrejken på 90-talet. Sen blev hon präst i vuxen ålder.

Sexuella minoriteter i Svenskfinland har en ny koordinator

Fredrika Biström är den nya koordinatorn för föreningen Regnsbågsankan. Regnbågsankan är en förening för sexuella minoriteter i Svenskfinland. Föreningen grundades i mitten av 1990-talet i Ekenäs - då under ett annat namn. Till att börja med var föreningens syfte att hjälpa människor att komma ut ur garderoben och stöda dem i frågor kring sexuell identitet. I dag har Regnbågsankan ett hundratal medlemmar.

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".