Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Skolbarn serveras allt oftare ekologiskt i bamba

Publicerat fredag 15 december 2006 kl 07.03

Andelen ekologiska livsmedel i bamba och andra kommunala storkök i Göteborg har nästan fördubblats i år.

Enligt kommunens statistik har köken köpt kravmärkt för 15 miljoner kronor och det står för 9 procent av alla inköpta livsmedel.

För ett år sen var det bara 5 procent (och svenska konsumenter köper bara 3 procent kravmärkt):

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".