Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Forskning sänker akrylamidhalten i chips

Publicerat måndag 28 oktober 2002 kl 07.58
Chipstillverkaren Estrella har lyckats få ner halten av det giftiga ämnet akrylamid med 75%. Och forskning pågår vid chipsindustrin i Göteborg för att få ner halten ytterligare.
I veckan håller också USA:S livsmedels- och läkemedelsverk en tre dagar lång konferens om akrylamid där svenska forskare deltar. Det var i april som livsmedelsverket slog larm om att akrylamid kan bildas i kolhydratrika livsmedel som chips och pommes frites när dom upphettas. Mer om forskningen kring detta hör du i Göteborg Direkt morgon vid kvart över åtta.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.