Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nio av tio unga i Göteborg nöjda med fritiden

Publicerat tisdag 28 januari 2003 kl 16.46
Göteborgsungdomars fritid är ofta meningsfull och aktiv visar en stor fritidsvaneundersökning som idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborg gjort. Nio av tio unga är nöjda eller mycket nöjda med såväl livet som fritiden.
Kompisarna, TV´n och att lyssna till musik står högst i kurs. Det visar den undersökning som över 45 000 barn och ungdomar från årskurs 4 till gymnasiets slut har svarat på. Överlag är bilden rätt ljus men det finns också närmare 3 000 unga som säger sig sakna någon vuxen att tala med och över 7 600 unga får inte tillräcklig tid för sig själv. De unga rör mer på sig nu än vid den senaste undersökningen 1999. Särskilt styreketräningen har ökat. I grundskolan idrottar pojkarna överlag mer än flickorna. Populärast är fotboll, simning och gym. Bland pojkarna går det mycket tid bakom datorn. Flickorna sitter gärna på cafe´medan pojkarna oftare samlas i spelhallar, hamburgerbarer eller på någon av de fritidsgårdar som ännu finns kvar.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".