Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Juicy Bar måste stänga efter dålig hygien

Publicerat torsdag 20 december 2007 kl 13.53

Ett restaurangföretag i Göteborg som leverar mat till fyra salladsbarer i Göteborgsområdet har blivit av med sitt tillstånd.

Under lång tid har hygienen varit så bristfällig att människor blivit matförgiftade.

Sexton personer har vänt sig till miljöförvaltningen sen de upplevt att de blivit matförgiftade på salladsbarer i Göteborgsområdet. Men mörkertalet är förmodligen betydligt större.

Miljöförvaltningen har i sin tur kopplat matförgiftningarna till företaget Juicy Bar som levererar pastasallader, ris, kyckling och annan mat.

Såväl salladsbarerna som Juciy Bar hör till samma ägarfamilj men  företagen är skilda från varandra. Barerna får fortsätta sin verksamhet medan Juicy Bar förlorar sitt tillstånd.

Det är ovanligt att det går så långt att ett företag inte längre får bereda, sälja och hantera livsmedel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".