Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Säpo kartlägger irakier inför protest

Publicerat fredag 14 februari 2003 kl 06.14
Säkerhetspolisen i Göteborg kartlägger irakier inför helgens demonstrationer som ska protestera mot ett krig i Irak.
Personer med irakisk bakgrund har kallts till samtal hos säpo och nu är flera av dem oroliga för att de ska ha hamnat i säpos register på grund av sina åsikter eller sitt ursprung, skriver Göteborgs-Posten.
Säkerhetspolisen i Göteborg kartlägger irakier inför helgens demonstrationer som ska protestera mot ett krig i Irak. Personer med irakisk bakgrund har kallts till samtal hos säpo och nu är flera av dem oroliga för att de ska ha hamnat i säpos register på grund av sina åsikter eller sitt ursprung, skriver Göteborgs-Posten. Margareta Nilsson, som är chef för säkerhetspolisen i Göteborg, säger till tidningen att syftet med samtalen är att få in kunskaper för att kunna göra en analys av läget - och hon förnekar att det handlar om registrering.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.