Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vatten och avlopp kan bli dyrare

Publicerat fredag 14 mars 2003 kl 10.42
Vatten- och avloppstaxan i Göteborg föreslås höjas igen från och med årsskiftet. I ett förslag från kretsloppskontoret ska den fasta avgiften höjas med 30 procent, medan den rörliga avgiften - alltså hur mycket vatten man gör slut på - ska vara oförändrad.
Totalt ska höjningen ge ökade intäkter på 8 procent för vatten och avloppsverksamheten, som går med förlust. Den fasta avgiften för vatten och avlopp har nyligen höjts - den 1 januari i år höjdes avgiften från 900 kronor till 1 250 kronor. Den nya avgiften som nu föreslås är på 1 625 kronor. Kretsloppsnämnden i Göteborg ska besluta om förslaget senare. Först ska politikerna i vatten- och avloppsnämnden få säga vad de tycker om förslaget.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.