Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Flera nyttigheter kombineras i nytt livsmedel

Publicerat måndag 2 juni 2008 kl 06.19
Tempe. Ett nytt vegetariskt livsmedel, som ger högt järnupptag och har en bra proteinsammansättning. Foto: Emma Jönsson

Ett nytt vegetariskt livsmedel, som ger ett högt järnupptag och har en bra proteinsammansättning, kan bli resultatet av en doktorsavhandling vid institutionen för Livsmedelsvetenskap på Chalmers.

Livsmedlet, som kallas för tempe, består av korn och havre och tillverkas genom fermentering av en mikrosvamp. Tempe-fermentering har sitt ursprung i Indonesien, men där används i stället sojabönor som råvara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".