Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Göteborg måste bättre följa FN:s barnkonvention

Publicerat lördag 5 april 2003 kl 08.57
Göteborgs kommun behöver skärpa sig så att besluten i kommunen, stämmer bättre med FN:s barnkonvention. Det slår kommunledningen fast som svar på en kristdemokratisk motion.
Kommunens beslutsfattare tänker inte tillräckligt på barn och ungdomar och det saknas långsiktighet i besluten. Framför allt behövs bättre stöd till barn och familjer i utsatta miljöer, nyanlända till Sverige behöver bättre information och unga måste finnas med mer i belsutsprocesserna. Det är några punkter i hur kommunen sköter sig enligt stadskansliet i en rapportering som nyligen godkändes av kommunstyrelsen. Mest oroväckande är enligt stadskansliet att inte alla barn i Göteborg har ordnat boende. Genomgången av alla stadsdelsnämnder och några facknämnder visar att bara en nämnd, SDN Centrum, rutinmässigt kontrollerar att besluten stämmer med FN:s barnkonvention. Kommunledningen slår fast att det behövs en skärpning så att barnkonventionen blir lika integrerad i kommunens verksamhet som jämställdhetsarbetet och ett steg måste bli att beslutsfattarna själva lär sig mer om barnkonventionen, konstaterar stadskansliet.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".