Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Risk för utflaggning efter brandsäkerhetskrav

Publicerat lördag 5 april 2003 kl 10.13
Nu är det återigen risk för att svenska rederier flaggar ut fartyg från Sverige eller väljer att inte flagga in fartyg. Den här gången handlar det om brandsäkerheten.
Sjöfartsverket och Naturvårdsverket ger inte längre svenska fartyg dispens för förbuden mot brandbekämpningsmedlet halon - som ska släcka bränder i maskinrummet - och kylmedlet R22 som är ett freon. Det skulle kosta rederierna mellan en halv och sex miljoner kronor att bygga om båtarna för att anpassa dem till de nya reglerna. Eftersom det bara handlar om gamla fartyg är redarna tveksamma till om det är lönsamt att genomföra de här ombyggnaderna och de kan då istället komma att välja att flagga ut dem till ett annat land. Halon och R22 är förbjudet i hela EU, nya båtar får inte ha dem ombord - men dispenser ges fortfarande till gamla fartyg i övriga EU-länder.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".