Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bebyggelse kring Rådasjön utreds mer

Publicerat tisdag 29 april 2003 kl 06.57
Ett enigt kommunfullmäktige i Härryda återremitterade igår kväll ärendet som gäller bebyggelse av ett nytt fritidcenter i det planerade naturreservatet vid Rådasjön.
Ärendet återremitterades till kommunstyrelsen för att partierna vill höra hur Mölndals kommun ställer sig till vissa förändingar i förslaget, som kommunstyrelsen beslutat om. Dessutom vill de utreda tillgängligheten till gång- och cykelbanor i området.
Det var socialdemokraterna tillsammans med vänstern och miljöpartiet som kom med förslaget om återremittering, men samtliga partier ställde sig alltså bakom förslaget.
Kommunstyrelsen i Härryda sa i början av april ja till den frizon som gör det möjligt att bygga i det planerade naturreservatet kring Rådasjön. Frågan har väckt mycket debatt i kommunen, bland annat motsätter sig naturskyddsföreningen planerna på bebyggelse.
I frizonen är det tänkt att ett fritidscenter kan byggas med plats för bland annat en stugby, camping och hotell.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".