Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Huset blev för högt och blankt

Publicerat torsdag 26 februari 2009 kl 11.38

I stället för träfasad och mörk takplåt fick det nybyggda grannhuset blank aluminium. Huset i Aröd i Kungälvs kommun blev dessutom högre än vad grannarna tidigare godkänt.

Nu klagar grannarna på miljö- och byggnämndens handläggning av byggärendet till JO, Justitieombudsmannen.

Trots påtryckningar gjorde nämnden ingen tillsyn utan lät bygglovsarkitekten godkänna förändringarna som grannarna inte anser är att kallas för ”smärre justeringar”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".