Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Liten risk bli smittad av kebabkött i regionen

Publicerat tisdag 5 augusti 2003 kl 06.52
Risken att blir smittad med salomonella om man äter kebabkött bedöms idag som liten av smittskyddet i Västra Götaland . Salmonellasmittat kebabkött har levererats från ett grossist företag i Jönköping till restauranger och pizzerior i sex kommuner i Västra Götaland, men ingen har ännu rapporterats blivit smittad här.
I Blekinge har ett 100 tal personer blivit sjuka efter att ha ätit samma kött. I göteborgsområdet har en pizzeria i Alingsås varit kund hos det utpekade grossistföretaget, men den tar nu sitt kött från annan håll. Förutom Alingsås så har det smittade kebabköttet levererats till Falköping Mariestad Mullsjö Skövde och Svenjunga. Och även om det är för tidigt att blåsa faran över så bedöms risken att någon kan fortfarande insjukna som liten, säger smittskyddsläkaren Ann Söderström till Västekot
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.