Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ätbara alger

Publicerat torsdag 7 augusti 2003 kl 15.26
Nu är det skördetid - för alger!
Det finns gott om ätliga alger längs västkusten. Marianne Pedersén, professor i marin botanik, rekomenderar brunalgen som kan bli upp till tre meter lång. - Klipp den i lagom stora bitar och stek den i olja och kryddor så blir det som chip, säger hon. I Norge och Danmark förädlar man ofta alger och använder i olika produkter som kosmetika och livsmedel. I Sverige får vi i oss en hel del alger genom att de används som konsistensgivare i livsmedel.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.