Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
saab

Likvidatorer utsedda

Publicerat tisdag 12 januari 2010 kl 14.32

Advokaterna Stephen Taylor och Peter Törngren har utsetts till likvidatorer för Saab Automobile. Det bestämde Bolagsverket i dag.

Under ärendets handläggning hos Bolagsverket har synpunkter kommit in angående Taylors kompetens. Det har påståtts att Taylor är jävig på grund av sin medverkan under bolagets tidigare företagsrekonstruktion.

Bolagsverket har begärt in kompletterande uppgifter bland annat om hur den föreslagna likvidatorn planerat avvecklingen. Den föreslagne likvidatorn har därvid förklarat att arbetet huvudsakligen kommer att bedrivas från bolagets huvudkontor i Sverige och med stöd av medarbetare från både utländska och svenska juridiska rådgivare och andra experter.

Varken Taylor eller Aversa har ingått i bolagets ledning eller äger aktier i bolaget. Enbart det förhållandet att Taylor medverkat i bolagets tidigare företagsrekonstruktion medför inte enligt Bolagsverkets uppfattning att han ska anses jävig eller olämplig för uppdraget som likvidator.

Med hänsyn till likvidationens omfattning och att det rör sig om ett större svenskt aktiebolag vill Bolagsverket utse en medlikvidator. Ombud för bolagets aktieägare har därvid meddelat att aktieägaren föreslagit advokaten Peter Törngren om Bolagsverket finner det nödvändigt att utse en medlikvidator.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".