Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hisingen får en saluhall i gult

Publicerat onsdag 26 oktober 2011 kl 15.15
Så ska HIsingens nya saluhall se ut. Bild från Gustav Appells arkitektkontor

Göteborg ska få ännu en saluhall. Den här gången ska den byggas i Kvillebäcken på Hisingen.  Det vinnande bidraget i arkitekttäclingen heter Kviba och är ritat av Gustav Apell Arkitektkontor AB.

(Vinnaren presenteras och återföljs av applåder.)

Bakom förslaget står Gustav Appell och Joakim Häggström som säger att saluhallen är tänkt att byggas i gult tegel, ett klassiskt göteborgsmaterial.

– Vi vill med med materialvalet knyta byggnaden till andra byggnader och Göteborgs stadmässiga historia, säger Gustav Appell.

Vilka förhoppningar har ni på byggnaden?

--Stora, förhoppningen är att saluhallen ska bli en viktig knutpunkt i området, Kvillebäcken. Och att den även kan dra folk till sig från andra sidan älven, säger Joakim Häggström.

Den nya saluhallen beräknas stå klar till våren 2013.

Carina Holmberg
carina.holmberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".