Stora förväntningar på Löfvens tal

Publicerat tisdag 1 maj 2012 kl 09:30
Uppdaterat, tisdag 1 maj 2012 kl 13:40
I solen på Järntorget laddas för demonstrationerna. Foto: Peo Wenander /Sveriges radio
1 av 2
I solen på Järntorget laddas för demonstrationerna. Foto: Peo Wenander /Sveriges radio
Förberedelserna är igång vid Järntorget i Göteborg. Foto: Peo Wenander /Sveriges radio.
2 av 2
Förberedelserna är igång vid Järntorget i Göteborg. Foto: Peo Wenander /Sveriges radio.

I Göteborg gör Stefan Löfven idag premiär som förstamajtalande partiledare för Socialdemokraterna. Och förberedelserna för de olika demonstrationerna i stan pågår för fullt på tisdagsförmiddagen.

Leif Andersson, ombudsman på LO och en av de ansvariga för Socialdemokraternas tåg i Göteborg har stora förhoppningar på S-ledarens tal.

– Ska bli spännande att se om han uttrycker en klar färdriktning men också om det kommer lite konkret. Att vi nu går i opposition och visar regeringen att vi är ett alternativ.

Vänsterpartiets huvudtalare i Göteborg idag är vice ordförande Ulla Andersson. Talet på Gustav Adolfs torg hålls klockan tre, 15 men tidigt samlades vänsterpartister för avmarsch från Andra Långgatan

– Jag är taggad. Det är fint väder och mycket folk på stan. Det vår dag idag. Budskapen är lite olika. Det är medlemmarna själva som valt vad man vill ha för banderoll i sin del av tåget. Bland annat lyfter vi fram feministiskt självförsvar, säger Erika Engberg, ordförande för Ung Vänster i Göteborg och Bohuslän.

– Jag hoppas att han använder ett vanligt språk. Vi har ett problem när politiker pratar alldeles för akademiskt. Använder så många ord som många inte förstår. Och förstår man inte så lyssnar man inte, säger Göran Wolke, som gått i förstamajtåg i snart 30 år.

Peo Wenander

Skriv ut

Dela

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler