Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sjömagasinet

Sommarlunch att längta till

Publicerat söndag 30 juni 2013 kl 09.32
1 av 6
Många av gästerna kom med färdtjänst. Foto: Annika Witting/Sveriges Radio.
2 av 6
Borden var vackert dukade. Foto: Annika Witting/Sveriges Radio
3 av 6
Britt-Marie Hallgren har ändrat kosten pga sina höga kolesterolvärden. Foto: Annika Witting/Sveriges Radio
4 av 6
Lax och jordgubbar stod på menyn. Foto: Annika Witting/Sveriges Radio
5 av 6
Anna tycker lunchen är sommarens höjdpunkt. Foto:Annika Witting/Sveriges Radio.
6 av 6
Ulf Wagner signerar sin kokbok. Foto: Annika Witting/Sveriges Radio

På lördagen bjöds de äldre i Majorna på sommarlunch på Sjömagasinet.

Traditionen startades av Leif Mannerström som en protest mot den dåliga maten som serveras till de äldre och hans efterträdare Ulf Wagner har fortsatt.

Borden är vackert dukade och stämningen är hög.

Claes Lindau är här för tredje gångeng och tycker maten är förträfflig. Anna håller med, maten är underbar och lunchen är något att se framemot när det är sommar. Det bjuds på sill och snaps, lax och jordgubbar.

Ulf Wagner berättar att hela idén bakom det här är att uppmärksamma hur viktigt det är att äldre äter bra mat med nyttiga råvaror. Han menar också att många av åldrandets sjukdomar kan förebyggas med bra mat.

Britt-Marie Hallgren har lagt om sin kost till följd av att hon har höga kolesterolvärden, nu blir det ofta lax på tallriken.

Annika Witting

annika.witting@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".