Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Rötmånaden gör sitt intåg

Publicerat lördag 20 juli 2013 kl 09.36
"Vi är ju gjorda för att att leva ihop med bakterier"
(1:23 min)

Rötmånaden är ett begrepp i Bondepraktikan för en månadslång period i slutet av juli och början av augusti.

Rötmånaden inleds i den så kallade fruntimmersveckan. Det kallas för rötmånad för att värmen och den höga luftfuktigheten som är vanlig vid denna tid på året ger gynnsamma förhållanden för bakterietillväxt, vilket gör att matvaror och liknande lätt blir skämda under denna månad.

Mats Erntell som är smittskyddsläkare berättar mer om hur man kan göra för att hindra att maten förstörs för snabbt i värmen.


Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".