Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Middag med Maja: Kycklingpanna med pancetta och gräslök

Publicerat tisdag 4 november 2014 kl 08.43
Hör hela Majas recept här!
(4:31 min)
Maja Ljung tipsar oss om vad vi ska äta till middag på tisdagar i P4 Morgon. Foto: Ylva Nilsson / SR

Vår egen mästerkock Maja Ljung bjuder dig på tisdagens middag - det blir kyckling i panna med rotfrukter och lufttorkat sidfläsk!

Ingredienser:

1 charlottenlök (mellanstor)

6 färska champinjoner

3-4 kycklingfiléer

2 dl matlagningsgrädde

1 dl vispgrädde

1-2 msk italiensk kalvfond

En halv citron (skal och saft)

Salt, peppar

Pancetta (lufttorkat sidfläsk, går även bra med bacon) och klippt gräslök

Rotfrukter

Salt

Olivolja till stekning och pensling

Så gör du:

Hacka löken och skiva champinjonerna. Bryn och lägg på ett fat.

Bryn pancettan och lägg för sig på fatet.

Dela kycklingen i ganska stora bitar.

Stek kycklingen i fettet från pancettan, det ger extra god smak.

Tillsätt lök och champinjoner.

Häll i grädde och fond och låt småkoka.

Tillsätt citron.

Låt koka tills kycklingen är genomstekt.

Smaka av med salt och peppar.

Strö på pancetta och klipp över gräslöken.

Pensla rotfrukterna med olivolja och salta. Baka dem i ugn - 200 grader i cirka 20 minuter.

Servera gärna med en färgsprakande tomatsallad.

Smaklig måltid önskar Maja!

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".