Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Gott och nyttigt med ekologisk mat

Publicerat torsdag 22 januari 2015 kl 12.30
"Viktigt både för naturen och dig själv"
(3:37 min)
Kocken Cecilia Jussinoja. Foto: Hasse Andersson
1 av 3
Kocken Cecilia Jussinoja. Foto: Hasse Andersson
Ekologisk mat. Foto Hasse Andersson/SR
2 av 3
Ekologisk mat. Foto Hasse Andersson/SR
Fruktsmoothies. Foto: Hasse Andersson
3 av 3
Fruktsmoothies. Foto: Hasse Andersson

Det finns en mängd olika märkningar på mat. Krav-märkning, svan-märkning och rättvisemärkning är bara några exempel. Hasse Andersson besökte idag en ekologisk lunchrestaurang.

– Det känns viktigt att välja ekologisk mat, säger kocken Cecilia Jussinoja som jobbar som kock på en nyöppnad ekologisk lunchrestaurang. Den ligger i Elyséepalatset i Gårda men den är inte öppen för allmänheten. 

– Det är vanligt att man vill äta vegetariskt, säger Cecilia och tipsar om att linser och bönor är bra livsmedel om man inte vill äta animaliskt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".