Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Miljöpartiet utan kandidater

Publicerat måndag 29 april 2002 kl 07.20
Småpartierna har svårt att få kandidater att ställa upp i kommunalvalen i höst - det har vi hört tidigare. I Västsverige är det svårast för miljöpartiet - i sju av 54 kommuner har miljöpartiet inte lyckats rekrytera tillräckligt många kandidater för en egen lista till kommunfullmäktigevalet.
Det är bland annat Kungälv och Tanum. Det skriver Göteborgs-Posten, som har undersökt hur det har gått för de två minsta partierna att hitta kandidater i de 54 kommunerna i Västra Götaland och Halland. Folkpartiet har också haft problem med rekryteringen, men har nu lyckats få ihop namn i varje kommun. Miljöpartiets Gun Adler, kommunpolitiker i Lerum, efterlyser nya former för politiskt arbete för att få fler att engagera sig i det politiska arbetet. Hon föreslår till exempel att en ledamot i fullmäktige inte ska behöva vara medlem av partiet, vilket är ett krav i dag.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.