Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lyckta dörrar i stor våldtäktsrättegång

Publicerat torsdag 1 december kl 14.35
Advokat: Min klient erkänner kränkande fotografering
(1:30 min)
Göteborgs tingsrätt. Foto: Peter Stenberg / Sveriges radio
Göteborgs tingsrätt. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio

På torsdagen förhördes de två män som i Göteborgs tingsrätt står åtalade för en rad våldtäkter och sexuella övergrepp. Men inför stängda dörrar.

De två männen, en 50-årig krögare och en 25-årig festfixare, misstänks ha bjudit unga kvinnor på alkohol och droger för att sedan våldta dem.

Brotten ska ha begåtts under fem års tid och totalt misstänks de för övergrepp på nio kvinnor mellan 16 och 23 år gamla.

Idag förhördes männen bakom lykta dörrar i rätten angående två grova våldtäkter som de ska ha genomfört tillsammans i Göteborg. 

Åklagaren Jim Westerberg sa i en paus:

– Den ena av de åtalade har satt i system, att utnyttja flickor, kvinnor, när de inte är i stånd att freda sig. De har bjudits på alkohol och narkotika. Då har de utnyttjats sexuellt och det är att bedöma som våldtäkt i de flesta fall.

P4 Göteborg
p4goteborg@sverigesradio.se

Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.