Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Pizzeriorna laddar för stressig nyårsdag

Publicerat torsdag 29 december 2016 kl 12.32
"In i kaklet och bara köra"
(1:17 min)
Dagen efter nyår äter vi pizza som aldrig förr!
Dagen efter nyår äter vi pizza som aldrig förr! Foto: Niklas Clarkson/Sveriges radio, Jon Koldenius/Sveriges Radio

Nu förbereder sig landets pizzabagare för nyårsdagen då svenskarna vallfärdar till pizzerian efter bakismat. På Sannegårdens pizzeria så är man redo.

På Sannegårdens pizzeria i Eriksberg står ägaren Murat Ersöz och han beskriver nyårsdagen så här

– Kaotiskt, hektiskt ,stressigt! Men samtidigt väldigt roligt

Hur har ni förberett er för i år?

– Som alltid, det är ju den jobbigaste dan. Samtidigt börjar man förbereda redan två dagar innan. Så det är mentalt, det är bara in i kaklet och bara köra.

Är det förberedande matmässigt eller personalmässigt?

– Både och! Personal och även börja preppa med råvaror och grejer så att allt finns på plats gånger tre och fyra. Det dubblas inte utan det tre-, och fyrdubblas.

Vilken är den vanligaste pizzan som folk brukar beställa?

– Det är ju kebabpizza. Det är det som svenskarna är mest galna i känns det som - kebabpizza med grönsaker.

– Sen är det där lite tyngre pizzorna som vi kallar bakispizza.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".