Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mer rån med vapen, men tullen ser ingen ökning

Publicerat torsdag 27 juni 2002 kl 08.02
Antalet rån med skjutvapen i Storgöteborg har i år mer än fördubblats jämfört med förra året och polisen menar att allt fler illegala vapen finns i omlopp. Men på tullen i Göteborg ser man inte någon ökning av insmugglingen av vapen. Det säger Benny Fremlén tillförordnad gränsskyddschef vid Tullverket i Göteborg till Västekot.
När färjorna från Tyskland går in till kaj i Göteborg finns tullen på plats. Man söker efter främst narkotika och vapen. Trots att antalet väpnade rån det senaste året har fördubblats och polisen i Västsverige ser en ökning av illegala vapen på stan tar inte tullen fler vapen vid gränserna säger Benny Fremlén. Hittills iår har tullen i den västsvenska regionen beslagtagit 5 skjutvapen och 133 andra vapen som till exempel knivar, tårgaspistoler och knogjärn. Det är en liten ökning jämfört med förra året då det under hela året togs 5 skjutvapen och drygt 340 andra vapen. Och att ökningen av illegala vapen på stan skulle bero på sämre gränskontroller är fel menar Gunilla Simonsson yttre befäl vid gränskontrollen i Göteborg.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.