Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Frysta hallon orsak till kräksjuka

Publicerat fredag 25 augusti 2006 kl 07.42

Det var frysta hallon som orsakade de svåra utbrotten av kräksjuka i Västra götealandsregionen i sommar efter tårtkalas, med frysta hallon som en ingrediens.

Bland annat en familjefest på Orust gav otrevliga efterverkningar hos 10 av 11 gäster.

Nu ska livsmedelsverket se över händelserna och smittskydds-sjuksköterskan Margareta Olsson vill se en varningstext på förpacknignen till frysta importerade hallon.

Det skriver hon i smittskyddsinstitutets nyhetsbrev EPI-aktuellt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".