Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Miljöpartiet vill ha friår i hela landet

Publicerat torsdag 1 augusti 2002 kl 10.20
Friåret som införts på försök i Göteborg har varit lyckat, men inte rättvist.
Det anser kommunalrådet miljöpartisten Claes Roxbergh i Göteborg vars parti stod bakom förslaget att människor ska kunna ta ledigt uppemot ett år och få 85 procent av sin a-kaasseersättning mot att en arbetslös tas in som vikarie. Igår kom en första utvärdering , efter ett halvår, som visade på en övervikt kvinnor och offentliganställda bland de lediga. Men systemet har inte lyckats få in tillräcklig många invandrare och långstidsarbeteslösa ,konstaterar Claes Roxberg idag i en intervju med Radio Göteborg. Dessutom får lågavlönade och anställda med bristyrken (som tekniker och lärare) sällan chansen att ta ett friår. Miljöpartiet anser att systemet med friår borde införas i hela landet.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.