Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Livsmedelsarbetare lever farligt

Publicerat söndag 3 november 2002 kl 13.37
Var tredje medlem i Livsmedelsarbetareförbundet har haft problem på grund av dålig arbetsmiljö. Det visar en enkät som facket gjort bland 1 100 av medlemmarna.
Halkolyckor, skärskador och stress är vanligt i branschen. Sämst arbetsmiljö är det inom matfågelbranschen - på kycklingslakterierna. Närmare 90 procent av långtidssjukskrivningarna där är arbetsmiljörelaterade och det beror mycket på stressen. Enligt förbundsordföranden, Åke Södergren, har facket varit dåliga på att driva arbetsmiljöfrågorna lokalt. För att komma till rätta med problemen kommer förbundet centralt att ta ett större ansvar för att arbetsmiljöfrågorna ska prioriteras högre, bland annat genom påtryckningar på arbetsgivarna, säger Åke Södergren.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.