Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat igår kl 12.51)

Underkända elever klarade sig bra

Publicerat torsdag 14 november 2002 kl 12.56
En tredjedel av de elever som lämnade grundskolan utan godkända betyg i basämnena klarade att fullfölja gymnasiet. Det visar en undersökning som gjorts på Barn och ungdomsförvaltningen i Karlskrona.
Alltsedan det nya betygssystemet infördes 1997 har debatten varit livlig om de elever som inte klarar att gå ut från grundskolan med betyg i basämnena matematik, svenska och engelska. I Karlskrona har man gjort en uppföljning av hur det gått för de 77 elever som 1999 lämnade grundskolan utan betyg i något av basämnena. Det visar sig nu tre år senare att var tredje elev fullföljde gymnasieskolan. Lika många går fortfarande kvar i gymnasiet medan en tredjedel hoppat av studierna. Av de som fullföljde gymnasiet har mer än hälften godkända betyg i basämnena och enligt rapporten är det glädjande att se att det finns en hel del av både VG och MVG´n i andra ämnen. Flera av de som fortfarande går kvar på gymnasiet har bytt program och har inte haft svårt att klara studierna. I rapporten konstaterar man att det är tydligt att det varit positivt för några elever att få ett extra år. För andra har det trots tidigare svårigheter gått att klara gymnasistudierna bättre än väntat. Rapporten konstaterar att det finns långt ifrån något tydligt samband mellan resultaten i skolmognadstesterna och möjligheterna att klara av gymnasiestudier. Flera av de som klarat gymnasiet på tre år hade mycket låga resultat på de skolmognadstester som genomförs vid skolstarten.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".