Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Svårt att få vårdbidrag i Blekinge

Publicerat torsdag 16 januari 2003 kl 11.42
Den som bor i Blekinge och söker vårdbidrag riskerar att få avslag i större omfattning än den som är bosatt någon annanstans i Sverige. Vårdbidrag betalas ut till föräldrar som vårdar barn i hemmet om barnet är sjukt i mer än sex månader eller har barn med funktionshinder.
Bidraget varierar mellan knappt 2000 och närmare 8000 kr i månaden. För att få bidraget måste man ansöka hos försäkringskassan, där avgörs det sen av socialförsäkringsnämnden vem som får bidrag. I Sverige som helhet får ungefär var nionde som söker bidraget avslag på sin ansökan men i Blekinge får mer än var fjärde avslag på sin ansökan. Evert Norrby på Försäkringskassan och som är föredragande i socialförsäkringsnämnden tror inte att det finns någon enkel förklaring men han tror det är ovanligt många som söker bidrag i Blekinge. Han säger också att man nu kanske får se över varför fler ansökningar avslås i Blekinge än på andra håll i landet.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.