Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dålig hygien hos länets pizzerior

Publicerat fredag 30 maj 2008 kl 09.34

Nästan varenda pizzeria i Blekinge har fått en anmärkning eller blivit underkänd i länsstyrelsens hygiengranskning.

Nio av tio pizzerior har i en granskning gjord av länsstyrelsen anmärkts eller blivit underkända på grund av den personliga hygienen hos personalen.

Det dåliga resultatet beror enligt myndigheten på att det finns en okunskap om livsmedelshygien hos de som arbetar och driver verksamheterna.

Resultatet får Leven Dikov, pizzabagare i Karlskrona, att reagera.

– Det är skrämmande att så många slarvar med hygienen, säger han.

Men trots resultatet tror han inte att det kommer att påverka antalet kunder på pizzerian där han jobbar.

– Vi sköter oss bra och vi har stamkunder, säger han.

Över 60 pizzerior i Blekinge har undersökts mellan februari och april i år. Totalt finns det 93 pizzerior i länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".