Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Ny metod ska stoppa smuggling

Publicerat söndag 13 april 2003 kl 11.40
Kustbevakningen ska bli bättre på att stoppa smugglingen av narkotika till Blekinge.
Färre men effektivare kontroller. Så ska Kustbevakningen komma åt den ökande narkotikasmugglingen som görs med fritidsbåtar. Hur stora mängder narkotika som smugglas in med hjälp av fritidsbåtar och minde fiskebåtar är svårt att beräkna. Men man tror att det kommer att bli en allt populärare metod i och med att kontrollerna på Öresundsbron och i färjehamnarna blir allt bättre. Redan nu är smuggling med hjälp av fritidsbåt ett stort problem i bland annat Danmark. Och just Danmark och länderna kring Östersjön kommer också att ingå i det nya arbetssättet. Då främst som en informationskälla för Kustbevakningen för att göra arbetet så effektivt som möjligt. -Ett utökat underättelsesammarbete med Östersjöländerna skulle leda till att Kustbevakningen kan lägga energi på de båtar som misstänks smuggla, medans man slipper slösa tid på oskyldiga fritidsseglare, säger Peter Samuelsson, projektledare på Kustbevakningen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".