Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Glest i demonstrationstågen

Publicerat fredag 2 maj 2003 kl 08.03
Demonstrationerna på första maj lockade färre än vanligt i år.
Alla folks frihet - hela världens fred. Det var parollen när 1:a maj firades på torsdagen med demonstrationer runt om i länet. Men intresset för den traditionsenliga manifestationen var mindre än föregående år, vilket också märktes i demonstrationsleden som på sina håll var glesa. Omkring 250 personer slöt upp kring 1:a maj tåget i Karlskrona, i Ronneby marscherade knappt 200. Ungefär lika många deltog i Karlshamn medan antalet deltagare i Sölvesborg och Olofström var något mindre. Jämfört med förra året handlar det om en liten nedgång deltagarmässigt sett. Göran Johnsson, förbundsordförande i Metall, talade i Sölvesborg och i Karlshamn. Han höll inte med om att det traditionella första maj-firandet håller på att spela ut sin roll. -Under den tiden vi hade en högerregeringen i Sverige hade vi fler i tågen, så det kommer att variera. Men den här fina traditionen kommer att fortbestå, säger han. Vänsterpartiet samlades till möte och demonstrationståg i Karlskrona och i Karlshamn. Sammanlagt drog vänsterpartiet 250 personer till deras manifestationer.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.