Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Klarlagt att köttet orskade salmonella

Publicerat onsdag 23 juli 2003 kl 12.40
Nu är det klarlagt att det är kebabkött som burit de bakterier som orsakat salmonellaepidimin i Kallinge.
Det uppger miljö- och hälsoskyddsförvaltningen på Ronneby kommun som idag har fått säkra svar på de prover man tagit på köttet på pizzeria Chaplin i Kallinge. Enligt kommuns miljöinspektör finns det inget som tyder på att salmonellan kommer från resturangen i Kallinge. - De första proven som tagits på personalen visar att de inte bär på bakterien som har smittat köttet, säger miljöinspektör Nils-Gunnar Nilsson på Ronneby kommun.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.