Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Allvarligt men inte lagbrott

Publicerat onsdag 30 juli 2003 kl 17.36
Kriminalvårdstyrelsen ser allvarligt på att intagna på Karlskronaanstalten tvingas sova i isoleringscell på grund av platsbrist.
Fängelset i Karlskrona lider av akut platsbrist. Just nu finns det 56 intagna när det egentligen bara finns plats för 50 personer och det innebär att de intagna ibland tvingas att sova i isoleringscell. Men att sova i isolering på grund av platsbrist är är inte en kränkning av den intagnes männsikovärde, och därmed inte ett brott mot kriminalvårdslagen. Det enligt Britt-Marie Johansson, tillförordnad generaldirektör på Kriminalvårsstyrelsen. I Kriminalvårdslagen står det uttryckligen att de intagna ska behandlas med aktning för deras människovärde och att de i den utsträckning de önskar ska få vistas med de andra intagna på anstalten. Men att överbeläggningen skulle leda till att man bryter mot de här paragraferna i kriminalvårslagen håller Britt-Marie Johansson, tillförordnad generaldirektör på Kriminalvårsstyrelsen, inte med om.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.