Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Antalet studenter på BTH fortsätter att rasa

Publicerat fredag 8 augusti 2003 kl 18.05
Blekinge tekniska högskola, BTH, fortsätter att tappa studenter, och det är de program som utgör BTH:s profil som förlorar mest elever. Orsaken är krisen inom IT-sektorn som slår hårt mot skolan. Det visar statistik från högskoleverket över de som antagits till högskolan i andra omgången.
Nergången hos just de här olika programmen är ofta så mycket som 50 procent. Så till exempel har civilingengör i datateknik halverat från 40 till 20 antagna. Människor data och arbetsliv har i år inte en enda antagen mot sex i fjol. Bara en enda student har antagits till utbildningen till entreprenör. I fjol var antalet 22. De utbildningar som håller ställningarna på BTH är alltså inte knutna till IT-världen. Det är fysisk planering, sjuksköterskeprogrammet, samhällsvetarprogrammet som alla har lika många antagna i år som i fjol. Sammantaget har BTH i andra omgången 511 antagna. Det är nästan 100 färre än i fjol. Nu hoppas man på BTH att studenter ska fortsätta att efteranmäla sig fram till terminstarten.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".