Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Blekingefack kräver LO-basens avgång

Publicerat torsdag 14 augusti 2003 kl 16.50
Fackförbundet Transport i Blekinge kräver att LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin avgår efter uppgörelsen med det socialdemokratiska partiet.
Igår enades LO och socialdemokraterna om hur den ekonomiska politiken ska drivas om det blir ett ja i EMU-omröstningen. Gustaf Holmberg, som är ordförande i Transport i Blekinge och nordöstra Skåne, tycker att Wanja Lundby-Wedin har begått ett stort misstag. Igår enades LO:s styrelse och regeringen om hur den ekonomiska politiken ska drivas om Sverige inför euron. LO har fortfarande en neutral hållning inför folkomröstningen, enligt ordföranden Wanja Lundby-Wedin, men samtidigt säger hon att ett medlemskap i EMU innebär stora fördelar för LO:s medlemmar. Fackförbunden Handels och Transport är mycket kritiska till detta och Gustaf Holmberg, som är ordförande för Transport i Blekinge och nordöstra Skåne, är mycket besviken på Wanja Lundby-Wedin.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.