Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Socialdemokraterna slår i från sig kritik

Publicerat onsdag 20 augusti 2003 kl 07.26
De ledande inom socialdemokraternas partidistrikt i Blekinge kan inte svara på varför man har beställt fler ja-valsedlar än nej-valsedlar inför folkomröstningen om EMU.
Från centralt håll har den socialdemokratiska partistyrelsen rekommenderat alla partidistrikt ute i landet att beställa fler ja-valsedlar än nej-valsedlar inför folkomröstningen av EMU. Det eftersom att man tycker att det ligger i linje med socialdemokraternas kongressbeslut om att Sverige bör ansluta sig till valutaunionen. Men samtidigt har varje partidistrikt haft möjlighet att själv välja hur man vill göra. I Blekinge, där det bara sitter ja-anhängare i partidistriktets styrelse, har man valt att följa rekommendationen från Stockholm. Det finns 50 000 fler ja än nej-valsedlar. Därmed bryter man mot pricncipbeslutet att resurserna för att driva kampanj ska fördelas lika mellan båda lägren. De socialdemokrater i Blekinge som är mot EMU anser att det är orättvist att partiet inte följt sitt eget förtroenderåds beslut. Att man struntar i förtroenderådet kan skada tilliten till rådet även i andra frågor säger man på nejsidan. Men den oron delar inte av Mats Johansson. -Det kommer att finnas tillräckligt många valsedlar både för de som vill rösta ja och för de som vill rösta nej, säger han.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".