Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

''Hälsoriskerna har minimerats''

Publicerat torsdag 6 december 2001 kl 08.11
Hanteringen av det farliga limmet i tillverkningen på Baxter i Ronneby har nu blivit säkrare och arbetsmiljön har blivit bättre.
Det säger Metalls klubbordförande på företaget, Peter Olsson. På onsdagen kunde Sveriges Radio Blekinge avslöja att personal på Baxter i flera år utsatts för det skadliga ämnet diisocyanater som, enligt Arbetsmiljöverket, kan framkalla allergier och i värsta fall cancer. Diisocyanater finns i ett lim som används i tillverkningen av medicinsk utrustning på Baxter. - Skulle personalen, som nu är uppsagd, få besvär ska de ges möjlighet att söka hjälp på Yrkes- och miljömedicinska kliniken i Lund, säger Baxters personalchef i Ronneby, Ulla-Britt Forsberg.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.