Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Journalistkonflikten avblåst

Publicerat fredag 7 december 2001 kl 13.54
Svenska journalistförbundet, SJF och Tidningsutgivarna, TU, har sagt ja till budet från medlarna.
SJF:s ordförande Agneta Lindblom Hulthén säger i en kommentar att man uppnått det man gick i strid för. - Vi har bevarat kontrollen över upphovsrätten intakt, skriver hon i ett pressmeddelande. Avtalet innebär att journalistklubbarna även i fortsättningen får teckna lokala avtal om upphovsrätten. Arbetsgivarna krävde ett centralt avtal. - Vi ser detta som en framgång. Det primära målet har uppnåtts, nämligen att ersättningsfrågorna vid nya verksamheter är lösta centralt. Företag och journalistklubbar skall inte fastna i ändlösa förhandlingar om extrapengar till de anställda journalisterna för att kunna använda deras texter och bilder i verksamheten. Diskussionen på redaktionerna kan nu riktas in mot utvecklingsfrågor och annat där intressena i grunden är gemensamma, säger TU:s förhandlingschef Bertil Dejke i en skriftlig kommentar.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.