Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

30 jobb försvinner från Foodtankers i Karlshamn

Publicerat söndag 21 september 2003 kl 09.50
Företaget Foodtankers, med huvudkontor i Karlshamn, varslar uppemot 10 anställda om uppsägning. Och under nästa år kommer ytterligare 20 anställda att tvingas sluta sina jobb på företaget.
Idag har Foodtankers 105 anställda i Karlshamn, Mjölby, Växjö och Malmö och var jobben kommer att försvinna är idag inte klart. Hårda tider väntar Foodtankers transporterar flytande matprodukter och företaget märker att svensk livsmedelsindustri har det tufft. - Ett exempel är Danska Carlsberg som har lagt ner sin verksamhet i Sverige och det har drabbat oss, säger Foodtankers vd Tomas Pettersson. Verksamhet flyttas till låglöneländer Höga kostnader i Sverige i kombination med en kraftigt ökad konkurrens i Europa är orsaken till neddragningarna. I samband med att nya länder kommer med i EU i maj nästa år kommer Foodtankers att flytta en del av verksamheten till Ungern och det är då 20 anställda i Sverige kommer att sägas upp från sina arbeten. Kan bli ytterligare uppsägningar Tomas Pettersson utesluter inte att det kan komma ännu fler neddragningar. - Mycket beror på vilka konsekvenser EU-utvidgningen får, säger han. - Det kommer att bli ökad konkurrens, men till vilken grad och hur pass rustade är våra framtida konkurrenter i Europa, svaren kommer vi att få under nästa år, säger Tomas Pettersson.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".