Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Blåljusen februari

Publicerat tisdag 9 februari 2010 kl 16.02

Här följer länets blåljus i februari:

Söndag 28 februari

00:38 Karlshamn. En person blir misshandlad vid en kiosk på Drottninggatan. Gärningsmannen uppges ha lämnats platsen. Polis letar efter gärningsmannen i närområdet med negativt resultat. Okända skador på målsägaren.

02:43 Karlshamn. Larm inkommer om brand i en stillastående personbil på Vettekullavägen. Inga personskador  och ingen misstanke om brott.

03:22 Ronneby. Uppgifter inkommer om att en person knivskurits utomhus och nu tagit sig till en lägenhet på Järnvägsgatan. Vid kontroll visar det sig vara en mindre skråma.

03:29 Ronneby. Kontroll av en personbil på Strandgatan resulterar i att föraren omhändertas för provtagning, misstänkt för drograttfylleri. Föraren saknar även körkort vilket resulterar i misstanke om grov olovlig körning.

Lördag 27 februari

00:39 Kallinge, Ronneby. En uppringare berättar att hans kompis blivit misshandlad och att de nu befinner sig i en lägenhet i centrala Kallinge. Polis till platsen för anmälningsupptagning och förhör.

01:32 Kallinge, Ronneby. Skadegörelse konstateras i en skola på Flisevägen där någon slagit sönder en ruta.

02:15 Ronneby. Två personer uppger att de blivit misshandlade på Karlskronagatan. Övriga omständigheter är oklara.

02:53 Karlskrona. En polispatrull anträffar en misshandlad man på Stortorget. Mannen transporteras till sjukhus för omplåstring.

22.44 Karlskrona. Polis och räddningstjänst larmas till väg 669 vid Jämsunda. Trafikolycka med motorcykel. Enligt uppgift två personer skadade. Uppdatering: Två personer förda till sjukhus. Troligtvis benbrott.

Fredag 26 februari

02:03 Nättraby. En personbil stoppas på E22 för kontroll. Föraren misstänkt för rattfylleri. Medtagen för blodprovstagning.

04:57 Karlskrona. Ett inbrott konstateras i en båt vid fiskehamnen på Saltö. Inledningsvis oklart vad som stulits. En person har setts på platsen vid brottstillfället.

10:05 Ronneby. En trafikolycka inträffar på Sörbyvägen där två personbilar kolliderar. Inga personskador rapporterade.

14:23 Ronneby. En man och en kvinna uppges ha stulit verktyg från en lägenhet på Prinsgatan varpå de sprungit från platsen.

14:23 Ronneby. Uppgifter kommer in om att en lagerbyggnad rasat på Järnbruksvägen i Kallinge.

15:34 Karlskrona. En kvinna låser in sig i sin lägenhet på Marieberg tillsammans med sina tre barn. Kvinnan hotar att skada sig själv och barnen vilket gör att polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen. Förhandlare kallas till platsen för att prata med kvinnan.
Uppdatering: Klockan 16:45 lyckas förhandlare får kontakt med kvinnan och klockan 17:25 rapporteras kvinnan och lägenheten vara säkrade av polispersonal. Inga personer uppges vara skadade.

Torsdag 25 februari

00:07 Karlskrona. En personbil som sedan tidigare anmälts stulen stoppas vid Marieberg av en polispatrull varpå en 42-årig man frihetsberövas misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott, bilstöld och grov olovlig körning.

02:06 Karlskrona. Uppgifter kommer in om bråk med flera män inblandade utanför en krog på Stortorget. Polis som kallas till platsen anträffar en misshandlad man som inte är i behov av ambulans.

07:54 Karlskrona. Ett inbrott konstateras i en lägenhet på Östra Storgatan där någon tagit sig in och bland annat stulit smycken. Stor oreda på platsen.

22.22 Sölvesborg. Inbrott i villa upptäcks på Skogsvägen. hela huset genomsökt. Okänt tillgrepp.

Onsdag 24 februari

00:58 Sölvesborg. Vid kontroll av fordon misstänks föraren för rattonykterhet. En kvinna medtas för provtagning.

13:32 Nättraby, Karlskrona. En person misstänks för brott mot knivlagen.

Tisdag 23 februari

01:24 Karlshamn. En viltolycka inträffar på Vekerumsvägen där en bilist kör på en mindre flock rådjur. Inga personskador rapporterade.

07:30 Ronneby. En personbil stoppas av en polispatrull varpå föraren medtas misstänkt för rattfylleri.

08:38 Ronneby. En trafikolycka inträffar på E22:an vid trafikplats Ronneby Öst i västergående riktning där en bilist kör in i sidan på en annan bilist. Inledningsvis oklart skadeläge på inblandade personer. Uppdatering: Olyckan visar sig vara en singelolycka där en bilist kört in i mitträcket. Föraren, en kvinna, förs till sjukhus med lindriga skador. E22:an stängdes av i samband med bärningsarbetet i ungefär tjugo minuter.

13:37 Ronneby. En personbilsförare kör in i mitträcket på E22:an mellan Karlskrona och Ronneby. Inga personskador rapporterade.

19:55 Karlshamn. En 60-årig man grips av butikspersonal i en livsmedelsbutik på Kungsgatan misstänkt för snatteri av en scart-kontakt.

Måndag 22 februari

00:00 - 06:30 Blekinge. En mycket lugn natt i länet kan rapporteras.

07:30 Karlshamn. En trafikolycka inträffar vid en bensinstation i Österport där två bilar kolliderar. Inga personskador rapporterade.

12:35 Olofström. En person faller från en stege i en matbutik vid Ekhagsvägen i vad som verkar vara en arbetsplatsolycka. Inledningsvis oklart skadeläge på den drabbade. Uppdatering: Den drabbade kvinnan föll ungefär två meter från en stege och uppges ha smärtor i fötterna och ryggen. Arbetsplatsolyckan inträffade i en affär som säljer bildelar.

14:22 Karlskrona. En trafikolycka inträffar mellan skeppsbrokajen och infartsleden där två personbilar kolliderar. En person uppges ha nacksmärtor men är inte i behov av ambulans.

17:00 Blekinge. Måndag den 22 februari kommer Polisen.se att genomgå tekniskt underhåll mellan kl. 17-24. Det innebär att inga nyheter eller händelser kommer att publiceras mellan tidpunkterna men det fungerar att webbplatsen som vanligt.

Söndag 21 februari

01:53 Ronneby. Inbrott i villa på Mjölkörtsvägen.

12:39 Ronneby. Bilist kört in i ett broräcke väg 620 vid Kättorp. Övriga omständigheter okända. Polis och räddningstjänst på väg till olycksplatsen.

17:13 Rödeby, Karlskrona. En misstänkt rattfyllerist medtas för kroppsbesiktning från väg 28 misstänkt för rattfylleri.

Lördag 20 februari

01:52 Ronneby. Ett flertal personer bråkar utanför en restaurang på Torggatan. När polis kommer till platsen lugnar man ner sig.

04:18 Ronneby. Person avslöjar en dieseltjuv på bar gärning när denne slangade diesel från en traktor. Stölden ägde rum vid Rävsmåla. En person grips.

11:39 Nävragöl, Karlskrona. Inbrott på bilskrotsanläggning konstateras.

19:35 Ronneby. Inbrott i villa längs Ekstigen i Hallabro.

22:29 Karlskrona. Inbrott i två villor längs Skogsvägen i Rödeby. Tagit sig in i en av fastigheterna genom att bryta upp ett fönster, tillgrepp okänt i nuläget.

Fredag 19 februari

00:17 Ronneby. En bilist kör på ett däck som ligger på vägen mellan Listerby och Ronneby. Inga personskador rapporterade.

13:32 Ronneby. Uppgifter kommer in om att en dator stulits från ett kontor på Industrigatan.

Torsdag 18 februari

Mellan klockan 00:00 och 06:45 har det skrivits 3 händelserapporter. Inga av dessa har resulterat i något gripande, omhändertagande eller anmälan.

11:49 Karlshamn. Upptäcks ett inbrott i en bostad på Norremarksvägen.

20:16 Hasselstad, Ronneby. Viltolycka inträffar i Hasselstad där en personbil kolliderar med ett rådjur. Inga personskador rapporteras.

22:54 Olofström. Larm inkommer om brand i ett garage på Nedre Borgatan.

Onsdag 17 februari

03:01 Ronneby. En viltolycka inträffar på E22:an mellan trafikplats Ronneby Norr och Ronneby Öst där en personbilsförare kör på ett rådjur. Inga personskador rapporterade.

06:56 Vilshult, Olofström. Ytterligare en viltolycka inträffar, denna gång på väg 121 vid Vilshult där en bilist kolliderar med ett rådjur. Inga personskador rapporterade.

11:18 Karlskrona. En person grips misstänkt för snatteri i ett varuhus på Arklimästaregatan.

20:13 Svängsta, Karlshamn. En butik på Holländarevägen blir utsatt för ett väpnat rån av en pistolbeväpnad gärningsman. Gärningsmannen tillgriper kontanter och cigaretter innan han lämnar platsen springande. Inga personer uppges vara skadade. Uppdatering: Eventuellt ska ytterligare en gärningsman ha deltagit vid rånet. Gärningsmännen beskrivs som två män i övre tonåren. Uppdatering: Två misstänkta gärningsmän grips klockan 21:00 efter en personbilskontroll i Karlshamn.

Tisdag 16 februari

00:44 Sölvesborg. Uppgifter kommer in om ett inbrott i en blomsterbutik intill en mataffär på Remelinvägen efter att ett inbrottslarm gått igång. Polis som kallas till platsen griper en 22-årig man misstänkt för inbrottet.

08:35 Karlskrona. Uppgifter kommer in om att någon stulit bensin med hjälp av en slang från två bilar parkerade i ett garage vid Ö Petterssons gränd.

09:09 Nättraby, Karlskrona. En singelolycka inträffar på E22:an i västgående riktning vid Nättraby där en personbilsförare kör in i mitträcket. Inga personskador men olyckan leder till svår framkomlighet fram till klockan tio på förmiddagen.

11:33 Asarum, Karlshamn. En trafikolycka inträffar på väg 29 vid avfarten mot Duveryd mellan Karlshamn och Asarum där två personbilar kolliderar. Inledningsvis oklart skadeläge på inblandade personer.

Måndag 15 februari

Natten och tidiga morgonen har varit mycket lugn i länet. Två viltolyckor med rådjur har inrapporterats. Dessa olyckor har skett utan att några personer kommit till skada.

13:23 Sölvesborg. Arbetsplatsolycka inträffar vid ett företag på Industrivägen där en man i 50-årsåldern skadas vid en fallolycka.

17:01 Sölvesborg. En personbil körs i diket vid Markasträtet. Enligt uppgift har olyckan föregåtts av att en mötande personbil kommit över på motsatt sida av vägen och för att undvika en kollision har ena parten kört i diket. Inga personskador rapporterade. Andra parten avviker från platsen.

Söndag 14 februari

00:44 Olofström. En person misshandlar flera personer på en privat fest väster om samhället.

01:14 Ronneby. En misshandel anmäls på nöjesställe på Rådhusgatan.

03:37 Karlskrona. En misshandel anmäls på Ronnebygatan.

13:21 Ronneby. En personbil stoppas av en polispatrull i Hallabro varpå föraren i personbilen medtas misstänkt för rattfylleri.

14:14 Karlskrona. Ett inbrott konstateras i en lägenhet på Axel W Anderssons väg. Inledningsvis oklart vad som stulits.

18:04 Karlskrona. En person grips för misshandel i bostad på Mariebergsvägen.

Lördag 13 februari

00:10 Sölvesborg. En man misshandlas av en annan man i anslutning till en fest vid Ådalavägen. Den drabbade mannen förs till sjukhus för omplåstring.

02:28 Ronneby. Uppgifter kommer in om ett slagsmål mellan två män på Prinsgatan. När Polisen kommer till platsen anträffas en misshandlad 44-årig man som körs till sjukhuset för omplåstring.

07:28 Karlshamn. En personbilsförare kör av vägen och ner i diket på E22:an vid östra infarten till Karlshamn. Inga personskador rapporterade.

09:49 Bräkne-Hoby, Ronneby. Ett inbrott konstateras på ett företag vid Backarydsvägen där någon bland annat verktyg.

14:14 Karlskrona. Uppgifter kommer in om en brand på en bilverkstad vid Landsvägsgatan. Uppdatering. Vägen vid bilverkstaden stängs av under släckningsarbetet. Omfattande släckningsarbete. Inga personskador inrapporterade.

16:47 Karlskrona. Explosion i elapparat i lägenhet på Hantverkaregatan. Lindrig personskada. Egendomsskador i mindre omfattning.

Fredag 12 februari

02:54 Ronneby. Inkommer uppgifter på att en man har blivit knivskuren. Lindrigt skadad. Gärningsmannen skall vara namngiven av den knivskurne.

03:18 Karlskrona. Uppgifter kommer in om att någon tankat sin bil på en bensinstation vid Vedeby gata och därefter kört iväg från platsen utan att betala.

Torsdag 11 februari

02:11 Karlskrona. En man omhändertas för fylleri efter att bland annat slagit sönder en spegel på toaletten till en nattklubb på Ronnebygatan. Mannen misstänks eventuellt för skadegörelse.

10:01 Ronneby. Ett inbrott konstateras i en pizzeria vid Götgatan där någon tagit sig in via dörren på baksidan. Gärningsmannen eller gärningsmännen uppges ha stulit kontanter och en mobiltelefon.

23:50 Olofström. Ett vittne berättar om ett pågående inbrott i en villa på Svängstavägen strax utanför Olofström. Vittnet berättar att två för honom okända personer stått på hans tomt och sedan sprungit därifrån när de blev upptäckta. Polispatruller skickas till platsen för kontroll.

Onsdag 10 februari

00:41 Karlskrona. Konstateras inbrott på Sunnadalsskolan. Fönsterruta krossad.

00:42 Olofström. Konstateras inbrott i thairestaurang bredvid Ica Maxi på Ekhagsvägen.

02:49 Ronneby. Larmas om pågående inbrott i jourbutik på Blasius Königsgatan. Två gärningsmän lämnar med tillgrepp av cigarretter.

03:03 Karlskrona. Larm utlöses från krog på Skeppsbrokajen. Väktare och polis kan gripa en man i anslutning till krogen.

19:10 Ronneby. Trafikolycka inträffar på Hobyvägen mellan Bräkne-Hoby och Backaryd sär en personbil kör av vägen. Inga personskador rapporteras inledningsvis.

Tisdag 9 februari

01:02 Karlskrona. En kvinna boende på N Kungsgatan anmäler att hon hör konstiga ljud och att någon rör sig vid vindsdörren. Patrull som kommer dit kan gripa en 41-årig man misstänkt för försök till inbrott.

06:09 Ronneby. En lastbil kolliderar med ett rådjur på Ekebyvägen. Inga personskador rapporterade.

Måndag 8 februari

01:30 Karlskrona. Försök till inbrott på Högskolans bibliotek på Valhallavägen.

06:20 Karlskrona. Uppringning om två lösa hästar intill E22 vid Ramdala.

07:10 Kallinge, Ronneby. Upptäcks ett inbrott i ett företagsförråd på Järnbruksvägen.

12:50 Ronneby. En häst med ryttare på ryggen skräms av okänd anledning av en förbipasserande bil. Ryttaren, en ung kvinna i 20-årsåldern, faller av hästen och skadas. Initialt är det oklart hur allvarligt. Ambulans tillkallas. Kvinnans medryttare finns på plats och har tagit hand om den skrämda hästen. Bilisten avviker från platsen. Händelsen inträffar på Norra Aborremålavägen.

Söndag 7 februari

00:19 Karlshamn. En man misshandlas på en krog vid Rådhusgatan.

02:04 Karlskrona. En man rånas på kontanter och sin mobiltelefon av två män på Kungsmarken. I samband med rånet blir den drabbade nersparkad. Gärningsmännen försvinner därefter springande från platsen.

06:41 Karlskrona. En viltolycka inträffar på väg 757 mellan Fågelmara och Kristianopel där en bilist kör på ett rådjur. Inga personskador rapporterade.

07:18 Svängsta, Karlshamn. Uppgifter kommer in om att en fönsterruta slagits sönder på en matbutik vid Holländarevägen. Inledningsvis oklart om något stulits.

17:28 Nättraby, Karlskrona. Trafikolycka mellan 2 personbilar. totalt 4 personer inblandade, lindriga skador.

Lördag 6 februari

00:40 Ronneby. En man omhändertas för fylleri i centrala Ronneby efter att ha uppträtt stökigt och bland annat sparkat på en taxibil.

04:35 Karlshamn. Boende på Bodekullsvägen reagerar på att ett brandlarm ljuder från en lägenhet på adressen. Polis och Räddningstjänst tillkallas. Det visar sig vara en torrkokning. Inga personskador rapporterade.

07:30 Karlshamn. Brand i en container på Korpadalsvägen.
Uppdatering: Räddningstjänsten kan snabbt släcka den mindre branden.

07:49 Karlskrona. Larm om brand i en lägenhet på Gyllenstjärnas väg.
Uppdatering: Visar sig vara en torrkokning.

10:50 Ronneby. Inbrott i villa konstateras på Gärestadsvägen öster om Ronneby. På plats stals även en personbil.

11:30 Karlskrona. En personbil kolliderar med en häst i Emmeryd. Enligt initiala uppgifter är det inga större skador på hästen, eller bilen. En polispatrull skickas till platsen för kontroll.

22:31 Svängsta. Pågående inbrott i livsmedelsbutik. Tre personer ses lämna platsen.

Fredag 5 februari

01:27 Kallinge, Ronneby. Ett inbrott konstateras i en matbutik på Kockumsvägen där någon slagit sönder en fönsterruta på entrédörren för att ta sig in. Inledningsvis oklart vad som stulits.

06:20 Rödeby, Karlskrona. Ett inbrott upptäcks på en pizzeria vid Karlskronavägen. Inledningsvis oklart vad som stulits.

11:31 Ronneby. En trafikolycka inträffar i en påfart vid E22:an vid trafikplats Ronneby Väst där en bilist kör på en annan bilist bakifrån. Inledningsvis oklart skadeläge på inblandade personer. Uppdatering. En man förs till sjukhus med nacksmärtor.

15:56 Karlskrona. Trafikolycka inträffar vid korsningen av väg 28 och Lyckebyvägen där två personbilar kolliderar.

17:47 Karlskrona. Kontroll av en personbil på Stationsgatan resulterar i att föraren, en 49-årig man, omhändertas för provtagning då han misstänks för drograttfylleri.

Torsdag 4 februari

08:09 Karlshamn. En singelolycka inträffar på väg 29 ungefär en mil från Karlshamn där en personbil halkar av vägen. Inga personskador rapporterade.

10:34 Karlshamn. En personbil stoppas av en polispatrull på väg 29 varpå föraren medtas misstänkt för rattfylleri.

17:35 Nättraby, Karlskrona. Kontroll av en personbil på väg 678 resulterar i att föraren, en 35-årig man, omhändertas för provtagning, misstänkt för rattfylleri.

19:18 Karlskrona. En man grips misstänkt för misshandel av en kvinna efter ett bråk i centrala Karlskrona. Kvinnan förs med ambulans till sjukhus och uppges inte vara allvarligt skadad. Rättelse: Mannen omhändertas för fylleri men är fortfarande misstänkt för brottet.

Onsdag 3 februari

05:59 Fridlevstad. Polsk lastbil ställt sig på tvären på väg 674 mellan Allatorp och Fridlevstad. Bärgningsarbete pågår.

09:27 Olofström. Konstateras inbrott i målerifirma på Bygatan. Saknade varor ugges vara av större värde enligt anmälaren.

11:25 Ronneby. Kontroll av en personbil på E22 i höjd med Ronneby resulterar i att föraren, en kvinna, omhändertas för provtagning då hon misstänks för drograttfylleri.

14:52 Ronneby. En kvinna grips av butikspersonal  i en livsmedelsbutik på Karlshamnsvägen misstänkt för snatteri. Det uppskattade värdet på stöldgodset ska vara 500 kronor.

16:48 Jämjö, Karlskrona. Två bilar kolliderar på väg 753 mellan Jämjö och Konungshamn.

Tisdag 2 februari

01:15 Karlskrona. En singelolycka inträffar på Österleden. Oklart skadeläge initialt.

09:08 Karlskrona. Uppgifter kommer in om vad som verkar vara en arbetsplatsolycka vid Landbrogatan där någon fallit från ungefär tre meter. Inledningsvis oklart skadeläge på den drabbade. Uppdatering. Den drabbade är en man i 20-årsåldern som fallit ungefär 5 meter på en byggarbetsplats vid adressen. Mannen förs till sjukhus med smärtor i armen. Skadorna tros vara lindriga.

10:50 Sölvesborg. Ett inbrott konstateras i en villa på Pukaviksvägen där någon tagit sig in via ett fönster och bland annat stulit TV-apparater och kikarsikten.

19:09 Rödeby, Karlskrona. Inbrott konstateras i en villa på Gärdesvägen. Vad som tillgripits är inledningsvis okänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".