Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Blåljus mellan den 12 juni och 30 juni

Publicerat torsdag 10 juni 2010 kl 10.19

Här följer länets blåljus från den 12 juni till den 30 juni:

Onsdag 30 juni

00.16 Karlskrona. En ung man kör av okänd anledning omkull med sin moped vid Dragsö bad och camping. Ambulans tillkallas, men den unge mannens skador betecknas inte som allvarliga.

15.54 Karlskrona. Två personbilar kolliderar på E22. 

Tisdag 29 juni

02.52 Karlshamn. En husvagn uppställd på Boktryckargatan utsätts för skadegörelse genom att någon krossar dess fönsterrutor. Fyra personer observeras då de försvinner från platsen i en silverfärgad personbil.

03.40 Karlshamn. En personbil kolliderar med ett rådjur på E22, i höjd med trafikplats Karlshamn norr. Inga personskador rapporterade.

05.50 Karlskrona. En person medtages misstänkt för rattfylleri i samband med en fordonskontroll på Skomakaregatan.

12.02 Karlskrona. Två personer på en moped kolliderar med en personbil på Tullgatan vid Willys. Initialt är det oklar skadestatus.
Uppdatering: Båda personerna på mopeden, två flickor, förs till sjukhus med vad som betecknas som lindriga skador.

13.24 Karlskrona. Två personer frihetsberövas misstänkta för stöld, alternativt snatteri i en butik på Källevägen.

14.34 Olofström. En personbil kör av vägen, på väg 116. En person meddelar att han har ont i nacken.

20.38 Karlskrona. Inbrott i villa i Karlskrona. Någon hade tagit sig in i villan via altanen.

Måndag 28 juni

04.02 Karlskrona. Två personer grips misstänkta för stöld av en lastbil från ett företag på Vaktvägen.

11.11 Karlshamn. En person frihetsberövas misstänkt för snatteri i en butik på Drottninggatan.

18.33 Karlskrona. Uppgifter kommer in om en brand i en soptunna eller container på Stumholmen. Räddningstjänsten kallas till platsen.

21.10 Karlskrona. En trafikolycka inträffar på Lyckebyvägen där en bilist kör in i en framförvarande bil. Inga personskador rapporterade.

22.48 Olofström. En viltolycka inträffar på väg 582 där en bilist kör på ett rådjur som avlider på platsen. Inga personskador rapporterade.

Söndag 27 juni

12.02 Sölvesborg. En mopedist kör in i ett staket i korsningen mellan Elgränd och Metallvägen. Inledningsvis oklart skadeläge på mopedisten.
Uppdatering: Mopedisten förs till sjukhus med oklart skadeläge. Mopedisten, en man, misstänks för rattfylleri.

12.39 Karlshamn. En trafikolycka inträffar på Dalgången där en mopedist kolliderar med en bilist. Inledningsvis oklart skadeläge på de drabbade.

14.47 Olofström. Två bilister kolliderar på Jämshögsvägen, endast plåtskador.

15.52 Karlshamn. En bil och en mc kolliderar på Holländarevägen i Svängsta. Oklart skadeläge. Polis, räddningstjänst och ambulans på väg till platsen.
Uppdatering: Föraren och passageraren på motorcykeln förda till sjukhs, troligen inga allvarligare skador.

17.56 Karlskrona. En singelolycka inträffar på väg 28 norr om Rödeby. Bilisten kör av vägen efter att ha väjt för ett rådjur.

22.58 Karlshamn. En personbil kolliderar med ett rådjur på E22, i höjd med trafikplats Karlshamn öst. Inga personskador rapporterade.

23.08 Ronneby. En man medtages misstänkt för rattfylleri efter att ha observerats då han framförede sitt fordon vingligt på E22.

Lördag 26 juni

01.02 Ronneby. En restaurangägare blev misshandlad av en gäst. Gästen, som tappade sin plånbok på brottsplatsen, kunde strax därefter gripas av polispatrull.

13.04 Karlskrona. I samband med trafikkontroll medtas en bilförare för kroppsbesikning misstänkt för rattfylleri från Knösvägen i Lyckeby.

14.42 Karlskrona. En misstänkt rattfyllerist medtas för kroppsbesiktning från Sturkö.

Fredag 25 juni

11.19 Sölvesborg. En man försöker stjäla en väska från en jordgussförsäljare utanför en matbutik på Järnvägsgatan. Personal griper mannen varpå han slår sig fri och försvinner till fots. Förövaren grips kort därefter av förbipasserande personer.

19.23 Karlskrona. Båt som kapsejsat, en person saknas initialt. Troligen varit fem man i båten. Polis och räddningstjänst på plats.
Uppdatering 19.40. Den saknade mannen lokaliserad av räddningstjänsten, allvarligt hälsoläge.
Uppdatering 20.20.
Räddningsinsatsen inträffat vid Bergudden utanför ön Verkö, Karlskrona. En man förs till sjukhus men allvarligt hälsoläge, två personer får tillsyn av ambulans och två personer oskadade. Polis säkerställer identitet samt utreder om brott föreligger. 
Uppdatering 00.50. Mannen som införts till sjukhuset har avlidit.

Torsdag 24 juni

04.04 Sölvesborg. Inbrottsstöld i förskola på Markgatan. Vid efterspaningar i närområdet så grips tre personer misstänkta för brottet.

10.02 Ronneby. Ett inbrott konstateras i en villa på Wredes väg. Inledningsvis oklart vad som stulits då det råder oreda på platsen.

10.15 Ronneby. Singelolycka inträffar i korsningen mellan Djupaforsvägen och Stationsvägen i Kallinge där en mopedist kör omkull. Inledningsvis oklart skadeläge på föraren.

19.50 Blekinge. Det har varit en lugn dag och början på kväll i Bleking. Endast en person har frihetsberövats – en man misstänkt för snatteri i en livsmedelsbutik i Ronneby.

23.14 Karlshamn. En personbil körs av okänd anledning in i en stolpe vid Nyemöllevägen. Initialt är det oklar skadestatus.

Onsdag 23 juni

00.38 Ronneby. En person medtages misstänkt för drograttfylleri i samband med en fordonskontroll på E22, i höjd med Johannishus.

01.31 Karlskrona. Väktare konstaterar att någon brutit sig in i en datorbutik på Järavägen genom att lyfta ut ett fönster. Initialt är det oklart vad som stulits.

01.40 Ronneby. Polis kallas till en lägenhet på Kockumsvägen efter larm om bråk. Initialt är det oklart vad bråket gäller då det råder språkförbistringar. Väl på plats möts polispatrullen av en upprörd tysktalande man och en höggravid kvinna. Det visar sig att kvinnan börjat få värkar och är på väg att föda. Ambulans tillkallas till de blivande föräldrarna och polispatrullen lämnar platsen med lyckönskningar åt de båda.

03.44 Ronneby. En personbil kolliderar med ett rådjur på E22. Inga personskador rapporterade.

08.29 Karlshamn. En man halkar i en tvätthall på Nordsjövägen och skadar knäet. Initialt hanteras ärendet som en arbetsplatsolycka.

16.33 Karlskrona. Två personbilar kolliderar på Gullbernavägen. En av förarna misstänks för rattonykterhet.

19.11 Karlshamn. Olycka mellan två personbilar.

Tisdag 22 juni

07:05 Sölvesborg. Två personbilar i kollision på E22. Förare till båda bilar förs till sjukhus.

16.07 Karlskrona. En trafikolycka inträffar på Österleden där en lastbil kolliderar med två personbilar. Olyckan leder till stopp i trafiken. Inledningsvis oklart skadeläge på inblandade personer.

17.02 Karlskrona. En trafikolycka inträffar på väg 28 vid infartsleden där tre personbilar kolliderar. Inga personskador rappporterade.

21.03 Karlskrona. En trafikolycka inträffar på Intagsvägen där en buss kolliderar med en bilist. Ingen person uppges vara fysiskt skadad.

Måndag 21 juni

11:11 Ronneby. En motorcyklist och en personbil kolliderar strax norr om E22 vid påfart till väg 27.

14:29 Karlshamn. En singelolycka inträffar på väg 126 i Svängsta. En lastbil körs av okänd anledning av vägen. Lastbilschauffören uppges initialt vara fastklämd.
Totalstopp i trafiken. Bärgare tillkallas.

Söndag 20 juni

05:02 Karlskrona. Förälder anmäler att sonen utsatts för misshandel och fått knivskador. Initialt oklart var misshandeln skett. Troligen två gärningsmän.

10:20 Sölvesborg. Inbrott i kontor på Östra Storgatan.

22:00 Ronneby. Förarare av personbil kör på hundvalp och lämnar platsen. Valpen överlever inte olyckan.
Enligt signalementsuppgifter är den påkörande bilen en guld/brun/beige Volvo.

Lördag 19 juni

00:32 Karlshamn. En man i 20-årsåldern misshandlas av flera män, uppskattningsvis mellan 20 till 25 år, på Regeringsgatan som efter misshandeln försvinner springande i riktning mot centrala delarna av Karlshamn. Den drabbade mannen är inte i behov av ambulans.

09:46 Karlskrona. En viltolycka inträffar på väg 122 mellan Tving och Eringsboda där en bilist kör på ett rådjur. Inga personskador rapporterade. Djuret avlider på platsen.

14:29 Karlshamn. Ett inbrottsförsök konstateras på en minigolfbana vid Stenbackavägen där någon försökt ta sig in genom att klippa upp ett staket.

Fredag 18 juni

05:11 Karlskrona. I samband med en trafikkontroll på Ronnebyvägen medtages två bilförare misstänkta rattfylleri.

09:17 Olofström. Larm inkommer om pågående rån mot en bank på Östra Storgatan. Minst tre gärningsmän befinner sig på platsen, varav en står utanför. Gärningsmannen som står utanför avlossar också ett okänt antal skott från ett större vapen.
En stund senare lämnar gärningsmännen i en brun personbil i riktning mot Jämshög.
Initialt finns inga rapporter om att någon kommit till fysisk skada i samband med rånet, men ambulans tillkallas.
Mer information följer inom kort.

Uppdatering klockan 11:20:
Ett särskilt tipstelefonnummer gällande information/tips om rånet öppnas tel 010-56 204 22. 

Ingen ur personalen som befann sig inne på banken vid tiden för rånet uppges ha blivit fysiskt skadad, men flera är chockade och tas om han av ambulanspersonal. Ej heller har någon person utanför banken kommit till skada.
Banken är avspärrad i väntan på att polisens tekniker ska utföra en brottsplatsundersökning. Då uppgifter förekommit om att det inträffat någon form av explosion inne på banken bistår personal från polisen bombgrupp vid undersökningen.
Rånarna kom över en okänd summa pengar.

Torsdag 17 juni

04:09 Karlshamn. En personbil stoppas av en polispatrull på Årydsvägen varpå föraren rapporteras för olovlig körning och passageraren för ringa narkotikabrott.

07:02 Ronneby. En viltolycka inträffar på E22:an där en bilist kör på ett rådjur vid påfarten mot Ronneby efter Nättraby. Inga personskador rapporterade. Jägare tillkallas för avlivning av rådjuret som blev skadat.

11:03 Karlskrona. Uppgifter kommer in om att en personbil och ett bilbatteri stulits från en bilskrotsfirma i Staffansbygd.

13:19 Karlskrona. Uppigfter kommer in om en brand i ett sågverk i Sälleryd.

16:04 Karlskrona. Olycka mellan lastbil och personbil. Inga personer kommer till skada.

20:01 Karlshamn. En person medtages misstänkt för drograttfylleri i samband med en fordonskontroll på E22 i höjd med trafikplats Karlshamn väst.

Onsdag 16 juni

05:33 Karlshamn. Uppgifter kommer in om att en man gjort inbrott på krematoriet vid Hagalundsvägen. Mannen har ses cykla från platsen och släppa ifrån sig en bärbar dator i farten.

08:58 Sölvesborg. Ett inbrott konstateras i en bostad på Snapphanegatan där någon bland annat stulit två plånböcker med okänt innehåll.

10:18 Olofström. En arbetsplatsolycka inträffar på Spinkamålavägen där en man råkar skjuta sig i benet med en spikpistol varpå mannen förs till sjukhus.

11:20 Karlskrona. Den försvunna personen från tisdagen anträffad vid liv under förmiddagen.
Se notis den 15 juni.
Mannen anträffades vid 11.20-tiden i skogen vid sin bil, medtagen men vid liv vid Torgöl ca 2 km nordöst om Augerum. Mannen fördes i ambulans till sjukhuset. Sedan mannen försvann i tisdags har en massiv polisinsats med polispatruller, hundpatruller samt helikopter letat i området norr och nordöst om Lyckeby. Ett stort tack till polispatruller samt till allmmänheten som bidragit med tips och upplysningar.

14:30 Karlskrona. En 83-årig kvinna ringer in och berättar att hon just haft besök i hemmet av en kvinna som utgav sig för att komma från skattekontoret och att anledning till besöket var att man skulle byta ut 83-åringens rollator. Den 83-åriga kvinnan fattade misstanke och bad att få se kvinnans legitimation. Då tyckte kvinnan att de kunde ut i köket sålänge. 83-åringen tvekade till detta förslag och kände sig osäker, så hon trycker på sitt trygghetslarm. Då skriker kvinnan åt henne och försvinner från bostaden. Samtidigt som detta sker ser 83-åringen att ytterligare en kvinna står i trappuppgången utanför bostaden. De båda försvinner och den 83-åriga kvinnan kan larma Polisen. Kvinnan/kvinnorna ska enligt uppgift inte ha lyckats få något gods med sig.
Signalement på en av kvinnorna: Smal kroppsbyggnad, Mörkt hår med hårlockar vid öronen, cirka 25-35 år och talade svenska med brytning. Bar vid tillfället en vit blus/skjorta och en tygväska.
Ärendet är rubricerat som försök till stöld/åldringsbrott.

14:56 Karlskrona. En 86-årig kvinna blir bestulen i sitt hem av en okänd kvinna i 25-årsåldern. Kvinnan utgav sig för att komma från Hjälpmedelscentralen och ville erbjuda 86-åringen en ny rollator. Kvinnan har sedan genomsökt byrålådor i bostaden och stulit diverse gods.
Signalement på kvinnan: Cirka 25 år, smal kroppsbyggnad och mörkt hår. Bar en svart handväska.

18:06 Ronneby. En personbil körs av okänd anledning av Fridhemsvägen i rondellen. Initialt är det oklar skadestatus på den ensamme föraren.

22:24 Sölvesborg. En personbil kolliderar med ett rådjur på väg 123, i höjd med Mjällby/Nogersund. Inga personskador rapporterade.

Tisdag 15 juni

06:51 Karlshamn. Ett inbrott konstateras i kommunhuset vid Tubbarydsvägen där någon brutit upp fönstret för att komma in. Gärningsmannen eller gärningsmännen har därefter försvunnit med två stationära datorer som byte.

08:31 Karlskrona. En anmälan inkommer om att det skett ett inbrott och stöld ur ett rum på ett hotell på Ronnebyvägen. Initialt är det oklara omständigheter.

10:11 Ronneby. En polisbil kolliderar med ett rådjur på väg 657 mellan Hjorthålan och Backaryd. Polisbilen var ej under utryckning utan olyckan skett under en trafikutbildning. Inga personskador rapporterade.

10:30 Karlskrona. En personbil som anmälts stulen från Carlandavägen i Lyckeby den 14 juni anträffas på Lövängsvägen.

16:33 Olofström. En singelolycka inträffar på Gränumsvägen, i backen upp mot Gränum. Initialt är det oklart skadeläge på den ensamme föraren.
Uppdatering: Föraren förd med ambulans till sjukhus och bilen bärgad från platsen.

19:20 Karlskrona. En 75-årig man anmäls försvunnen av anhöriga under eftermiddagen. senaste kontakten med mannen var vid 16:30-tiden. Då uppgav mannen att han kommit vilse i ett skogsparti strax norr om Lyckeby, mellan Riskullen och Krokelund. Det är av största vikt att mannen återfinns snarast då han i behov av nödvändig medicin. Mannen är inte misstänkt för något brott.
Han färdas i en mörkblå Saab 9000 och uppges inte ha lämnat denna.
Ser du bilen och mannen, vänligen kontakta Polisen omgående på telefon 114 14

Måndag 14 juni

01:12 Karlshamn. Ett inbrott konstateras i en klädbutik på Drottninggatan där någon bland annat stulit en skyltdocka.

01:41 Karlskrona. En kvinna misshandlas av en för henne okänd man i Alnaryd. De inblandade var båda på någon form av medeltidsarrangemang.
Mannen identifierad men inte gripen.
Kvinnan skjutsades till sjukhus.

01:56 Karlshamn. En man rånas på bland annat mobiltelefon, nycklar och diverse kort vid Prästslättsvägen av flera män uppskattningsvis i åldrarna mellan 15 och 17 år. Mannen är fysiskt oskadd.

07:53 Karlshamn. Ett inbrott konstateras på ett kafé vid Utsiktsvägen. Inledningsvis oklart vad som stulits då det råder stor oreda på platsen.

Söndag 13 juni

11:22 Karlskrona. En singelolycka med mc inträffar på väg 737 vid Säby öster om Karlskrona. Oklart skadeläge.

Lördag 12 juni

10:18 Karlskrona. Tre bilar kolliderar vid Statoil Carlskrona Angöring. en person uppges ha nacksmärtot varför ambulans budas till platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".