Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Blekinge

Kostkurs ska inspirera till roligare sjukhusmat

Publicerat torsdag 24 februari 2011 kl 07.51
Personalen från landstingets restauranger har fått lära sig hur man lägger maten vackert på tallriken. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.

Blekingesjukhusets mat ska bli mer spännande. Därför har personal från landstingets restauranger och caféer fått gå en fem veckor vidareutbildning på Gastronomiprogrammet i Kristianstad.

De har fått uppdatera sina kunskaper om bland annat matsäkerhet, grundläggande näringslära och specialkoster.

Karin Andersson som är en av deltagarna tycker att kursen har varit givande.

– Det är viktigt att uppdatera sig. Och så har vi fått lära oss en del om uppläggning och hur man kan presentera maten på ett attraktivt sätt, säger hon till Sydöstran.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".