Blekinge

Gunvor Engström skyndade på beslut

Publicerat fredag 1 juli 2011 kl 15:47
Landshövding Gunvor Engström står vid en husvägg och det blåser i hennes hår. Foto:Ingvar Karmhed/Scanpix
Gunvor Engström hetsade fram beslut menar länsstyrelsen. Foto: Ingvar Karmhed/Scanpix.

Den avgående landshövdingen Gunvor Engström hetsade fram beslut för att tillmötesgå näringslivet.

Det menar facket som säger att irritationen hos vissa handläggare på länsstyrelsen är stor över landshövdingens inblandning i olika ärenden.

– Gunvor har ju alltid velat det det ska gå snabbt, säger Maria Strand, lokal ordförande för facklubben Saco på länsstyrelsen.

Lång tid
Företagare i Blekinge klagade högljutt över, enligt deras uppfattning, länsstyrelsens ineffektivitet. Det tog för lång tid att få fram vissa beslut, löd kritiken.

Enligt facket ändrade Gunvor Engström på den saken. Eller försökte i flera fall. Och det skapade stor irritation hos olika handläggare på länsstyrelsen.

– Hon ville att det hände saker och hade kanske inte full förståelse att handläggningen ska gå alla de turer som lagen förreskriver, säger Maria Strand.

Haft synpunkter
Själv säger Gunvor Engström till Sveriges Radio Blekinge att hon aldrig suttit och diskuterat enskilda ärenden med länsstyrelsens handläggare.

Däremot har hon hört sig för och haft synpunkter, när hon träffat chefer på olika nivåer.

Gunvor Engströms plötsliga beslut att lämna landshövdingeposten möts med något som kan beskrivas som lättnad bland många av myndighetens anställda.

Frostigt
Klimatet mellan henne och personalen har varit mer frostigt än hjärtligt.

Maria Strand säger att många väljer att blicka framåt.

– Man ser väl fram emot att få starta något nytt, ser kanske det som en nystart, att det kan bli annorlunda i framtiden, säger Maria Strand.

Skriv ut

Dela

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler