Stefan Löfven är imponerad av BTH

Publicerat måndag 11 juni 2012 kl 17.16
Uppdaterat, måndag 11 juni 2012 kl 17.20
Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven. Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

Idag var Stefan Löfven på besök i länet, och anledningen är att han är ute på något han kallar en innovationsresa. Förutom att besöka ett antal lokala företag så stod också ett besök på BTH på programmet, och Stefan Löfven var imponerad av hur man förvaltar forskningen vid högskolan.

– Det forskas mycket men ofta saknas kopplingen till näringslivet, men vid Blekinge Tekniska Högskola har man ett bra tänk hela vägen och man gör det dessutom med ett hållbarhetsperspektiv, säger Stefan Löfven.

Det samarbete BTH visade upp idag kallas Triple Helix och det var man tidigt ute med. Det innebär i korthet att högskolan, näringslivet och kommunen samverkar.

Men vad innebär en innovationsresa?

– Vi vill utveckla vår näringslivspolitik och där väger innovationsfrågorna tungt. Det forskas mycket både privat och i den akademiska världen, men det måste också resultera i användbara varor och tjänster. Innovation handlar om att omsätta idéer och kunskap till något som företagen kan använda för att konkurrera på marknaden, säger Stefan Löfven.

Skriv ut

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler